was successfully added to your cart.

De Metro Kollektief twins

By 12 februari 2015Geen categorie

Afgelopen maandag dronk ik een bokbiertje bij de onmiskenbare tweelingbroeders Paul en Luc Dirks, die samen het Metro Kollektief vormen. We hadden het onder andere over kittenfilmpjes, het gemis van een tv, het hebben van een derde niet-tweeling broertje (die dan wél weer een tv heeft), of Steef en Daan nog leven, het niet ingeloot zijn voor Fusion (ze zoeken nog kaartjes!), maar natuurlijk vooral over METRO KOLLEKTIEF!

De jongens zijn al een tijdje aan de weg aan het timmeren en hadden toch zeker een halve muur vol posters van hun vorige edities hangen. Met Metro Kollektief proberen ze iedere maand een feest te geven waar een combinatie van nieuwe talenten en bewezen publieksliefhebbers de avond een feest zullen maken. De komende periode zullen de feesten van Metro Kollektief zowel in de Merleyn op donderdagavonden gehouden worden, als op andere locaties en dagen (we hoorden hemelvaart, de vierdaagse feesten en de introweek vallen).

Vanavond

De komende editie is meteen een gewaagde: er zullen vrijwel alleen maar livesets worden gedaan en een deel van de artiesten zullen hun livesets door middel van synthesizers, drumcomputers en andere apparatuur uitvoeren. De artiesten zullen gokjes moeten nemen, nog sneller moeten anticiperen op het publiek maar vooral nog meer de handjes uit de mouwen moeten steken! Persoonlijk vinden we het altijd een genot om van die echte techno-nerds die normaliter thuis bedolven onder de apparatuur nachtenlang in de studio muziek zitten te maken, een keer met zweet op het voorhoofd (a)live te kunnen zien keyboard rammen, knopjes tikken en schuifjes verzetten…

pauldirks
En Paul Dirks, de big boss van Metro Kollektief trapt de avond af met een liveset van pure techno. Hij neemt een sloot aan apparatuur mee maar zal ook met een klein beetje hulp van de laptop zijn liveset uitvoeren!
Vanaf dat moment worden de laptops voorgoed aan de kant geschoven en is het tijd voor een artiest met de glamoureuze naam HANS, om onze te voorzien van een acid/techno liveset die mede wordt mogelijk gemaakt door zijn TR-707, MPC-1000 en twee TT-303’s.
hans
minotaurelektronics
Vervolgens gaan we een tandje hoger en komt de volgende analoge freak MINOTAUR ELEKTRONICS aan de beurt om zijn speelgoed te laten zien. Deze bescheiden artiest staat ook wel bekend als de lichtman van Doornroosje en is niet te beroerd om in zijn vrije tijd aan audioapparatuur te sleutelen. Hij schijnt thuis een flinke collectie apparatuur te hebben staan waar een normale producer/dj een spreekwoordelijke T-909 van in zijn broek krijgt. Gelukkig neemt hij zijn hele collectie mee zodat je het zelf kunt ervaren tijdens zijn techno/electro liveset!
Als afsluiter komt DJ PURE langs met zijn platencollectie, deze Nijmeegse volksheld heeft eigenlijk geen introductie meer nodig maar voor de heidenen die hem nog niet kennen geven we toch een korte uitleg: deze veteraan is al decennia bezig om techno op de kaart te zetten binnen en buiten Nederland. Als voormalig resident DJ van Tresor, een van de oprichters van Planet Rose en nu zon beetje de enige resident van Doornroosje gaat deze goedheiligman der techno ongetwijfeld een geschikte afsluiter van de avond verzorgen.
djpure

Niet geheel onbelangrijk: de hele avond zal Shourai Sessions aanwezig zijn om de avond te registreren via een livestream. Goed nieuws dus voor iedereen die er om wat voor reden dan ook niet bij kan zijn: je kunt de hele avond gewoon thuis volgen! Ook zullen de beelden ter plekke worden gebruikt en geprojecteerd zodat jij in het publiek ook kunt zien hoe de artiesten zich voor jou in het zweet staan te werken! Wij adviseren jou om donderdag hetzelfde te gaan doen bij Metro Kollektief!

Facebook event Livestream

Comments

comments