was successfully added to your cart.

Een kijkje in het kookboek van Kant Kollektief

By 23 april 2014News

De toffe nieuwe initiatieven die zich in het Honigcomplex vestigen, reizen als paddenstoelen uit de heilige grond van Nederlands’ bekendste champignonsoepfabrikant. Zo rees ook Kant Kollektief op uit dit nieuwe mekka van creativiteit. Zaterdag 10 mei geven ze hun eerste editie in de Brebl, de nieuwe, net geopende feestlocatie van het Honigcomplex. Kant komt als kollektief in actie om overheersende gewoontes te doorbreken. Dit doen ze door eens in de zoveel tijd een vrije, eigenzinnige en dynamische totaalervaring neer te zetten. Geen zorgen op over de preparty want die is al op het feest zelf. Je kunt er lekker eten, er is muziek en creatief vertier, sowieso een goede bodem voor de rest van de avond dus!

De Brebl in het Honigcomplex

De Brebl in het Honigcomplex

 

Hoe is het recept voor dit kersverse initiatief ontstaan? De organisatoren Sanja Bunic, Jelle van Wezel en Stef Steffens hadden al langer het idee om eten en dansen op de een of andere manier te combineren, Sanja vertelt dat ze met zijn drieën een goede combi zijn doordat ze qua ideeën ze goed op elkaar inspelen. Niets stond de organisatoren eigenlijk nog in de weg, behalve dan een geschikte locatie voor hun concept. Ze hadden het oude Honigcomplex al langere tijd in het vizier en nadat de Brebl er een plekje kreeg, hebben ze geen seconde meer gewacht. Alle ingrediënten waren verzameld en Kant Kollektief was een feit!

De achterzijde van de Brebl kijkt uit over de Waal.

De achterzijde van de Brebl kijkt uit over de Waal.

 

Het idee van samen eten is goed doordacht: je bouwt door de entertainment, het eten en drinken met je vrienden en mede-feestgangers een gezellige sfeer op. De preparty is dus gewoon op het feest zelf en je krijgt er ook nog eens een heerlijk bord (vegetarisch) eten bij dat je thuis zelf nooit uit een pakje Honig had kunnen schudden, ideaal! De oprichters van Kant vinden eten iets vertrouwelijks en het is lekker ‘dichtbij’. Dit is iets wat ze als organisatie met hun gehele concept willen uitstralen. Het eten en dansen is allebei in dezelfde ruimte. Na het eten gaan letterlijk de stoelen en tafels aan de ‘kant’ en kan er gedanst worden! Hierdoor ontstaat er een echte eenheid tussen de feestgangers, je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je teveel knoflook hebt gegeten want dat heeft iedereen dan waarschijnlijk! Het menu kun je alvast bekijken op de site en valt in elk geval goed in de smaak bij de fijnproevers want alle combi-tickets waren al snel uitverkocht. Het belooft nu al een gezellige boel te worden dus!

De laatblijvers zullen met dit uitzicht de zon zien op komen!

De laatblijvers zullen met dit uitzicht de zon zien op komen!

 

Wat kunnen we na al dat gesmikkel voor een muziek verwachten? Kant staat voor een combinatie van allerlei soorten genres. De focus ligt bij Kant niet zozeer op de artiest. Daarom promoot Kant Brawther – ook al vinden ze het een baas van een DJ en producer – niet teveel los van het gehele concept. Het gaat bij Kant om de muziek zelf, de energie van de mensen, het dansen en alles wat zich daartussen in afspeelt. Die balans is wat de initiatiefnemers van Kant voor ogen hebben. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken dat je met een rondgegeten buikje gelijk wordt overdonderd met een snoeiharde beukplaat. Liever even voorproeven? Op Youtube vind je een Kant-playlist die regelmatig wordt geüpdatet.

In de toekomst hopen Sanja, Jelle en Stef dat ze de mensen blijven kunnen verassen met hun concept Kant. Ze willen met iedere editie weer de uitdaging aangaan om hun evenementen op een verassende manier vorm te geven. Kant wil als organisatie dicht bij de mensen staan en hoopt dat hun bezoekers vertrouwen krijgen in de keuzes die ze maken, want uiteindelijk is het doel dat iedereen zich thuisvoelt bij Kant. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de verassingen en geheime ingrediënten die Kant allemaal voor ons in petto heeft!

Check het Facebook event De Kant Youtube playlist

Comments

comments

Leave a Reply