was successfully added to your cart.

En we gaan nog niet naar huis.

By 19 oktober 2014Geen categorie

Don’t Forget To Go Home. Zowel een nuttig advies voor sommigen onder ons, als de naam van een nieuw evenement dat binnenkort de stad siert. Op vrijdag 24 oktober zal de eerste editie plaatsvinden in Gas 19 met een stevige techno line-up zoals we die graag zien in Nijmegen. Omdat luisteren naar techno en praten over techno verbazingwekkend goed samengaan besloot ik de jongens achter DFTGH thuis uit te nodigen. Naast het uitwisselen van info over hun evenement gaven ze gelukkig meteen het goede voorbeeld door zonder al te veel tegenzin mijn huis weer te verlaten.

Passie, rauw, repetitief en industrieel zijn de basiselementen van DFTGH, maximale kwaliteit met een minimaal budget. Hoewel de jongens achter DFTGH hun debuut maken in Nijmegen zijn ze niet onervaren met het organiseren van evenementen. Als leden van het collectief Sub 7 zijn ze al geruime tijd actief met het opzetten en promoten van techno en house feestjes in de omgeving van Zutphen. Met hun CLTR reeks hebben ze al de nodige mensen in beweging gekregen, en wat in Zutphen kan, moet in Nijmegen zeker ook lukken.

Gezien de naam van het evenement is het niet vreemd dat de keuze voor een locatie gevallen is op Gas 19. Deze donkere kelder aan het gezelligste straatje van Nijmegen is vaker het toneel van zowel donkere als experimentele muzikale avonturen. Daarnaast is het ook een van de weinige locaties zonder sluitingstijd; het feestje gaat door tot de laatste danser van de vloer verdwenen is. Met een lijst artiesten van formaat wordt het de bezoekers ook niet makkelijk gemaakt op tijd naar huis te gaan.

Bovenaan het lijstje vinden we Doka, voor menig Nijmegenaar niet onbekend door zijn releases op Wolfskuil Records en optredens in Doornroosje. Overigens beperkt zijn c.v. zich niet tot Nijmegen; Paradiso, Solar, Ruigoord, Melkweg, Have A Nice Day, CLR en Studio 80 werden al eerder getrakteerd op zijn donkere sound.

 

Pure behoeft weinig introductie in deze stad. Hij zette hier al zijn stempel op de house en techno scene voordat de nieuwste generatie feestgangers geboren was. Als geen ander weet hij hoe het locale publiek bediend wil worden. Van groovende house klassiekers tot stevige techno plaatjes, alles is mogelijk.

 

De line-up wordt verder aangevuld met Derek Zwarts en J-Rone. Diepe duistere voortstuwende techno die het onmogelijk maakt om stil te staan. Zowel Derek (Liefhebberij) als J-rone (Ohne Ende) hebben een reputatie voor het organiseren van minder legale feestjes in respectievelijk Utrecht en Enschede. Moritz Creutz stond al meerdere malen op feestjes in roosje en schönes wochenende en krijgt de eer de avond te openen.

 

Een donkere kelder, nog donkerdere techno, een collectief dat graag doorgaat tot de late (of vroege) uurtjes, en een venue zonder sluitingstijd. In onze ogen een perfect recept voor een goed feestje. Wij hebben maar één advies: don’t forget to go to Don’t Forget To Go Home.

Bekijk het evenement op facebook Bekijk het evenement op Nymma

 

 

Comments

comments