Info from Facebook event:

 

LINE-UP:
Fresku
Jett Rebel
De Sluwe Vos presents Kontra
Abstract Division
Dimitri
KOFFIE
KiT (Kuenta i Tambu)
Krach
Digitzz
Ares
Rather Real
Elias Mazian
Odin

Voor de vierde keer organiseren het Stedelijk 4&5 Mei Comité Nijmegen en poppodium Doornroosje op 5 mei een dansbaar vrijheidsfeest in het Hunnerpark. Met dit jaar wederom als thema: Vrijheid geef je door. Vrijheid is nooit vanzelfsprekend en Bevrijdingsdag is een goed moment om stil te staan bij afspraken die onze vrijheid waarborgen. Vandaag presenteren wij de eerste namen voor het Bevrijdingsfestival 2014.

De uit Eindhoven afkomstige rapheld Fresku aka Gino Pietermaai brak in 2012 door met zijn debuutalbum ‘Maskerade’. In dat jaar verzorgde hij vele indrukwekkende live optredens op podia en festivals als het Valkhof Festival en Lowlands.

De 22-jarige Jelte Tuinstra aka Jett Rebel ademt soul en haalt zijn inspiratie uit muziek van Prince, T-Rex, Todd Rundgren en The Beach Boys. Op Noorderslag werd Jett Rebel gebombardeerd tot ‘3FM Serious Talent’ en speelde hij een indrukwekkende minuut tijdens DWDD.

Dimitri is een van Nederlands grootste DJ legendes. Al sinds de jaren 80’ is hij niet weg te denken uit het Nederlandse nachtleven en na 30 jaar DJ-en nog zo fris en energiek als in het begin.

2013 is de boeken ingegaan als het jaar van De Sluwe Vos. Robert Vosmeijer beleefde zijn grote doorbraak en zijn OG Anthem was internationaal een club- en festivalkraker van de bovenste plank. Vandaag speelt hij een exclusieve Kontra liveshow met een uitgebreide analoge hardware setup.

Techno veteranen Dave Miller en Paul Boex hebben als Abstract Division een bijzonder jaar achter de rug met onder andere succesvolle optredens op Time Warp en in de Berghain. Niet zo gek, want als ze samen achter de draaitafels staan is er sprake van een bijzondere synergie.

Het festival opent haar poorten om 14.00 uur en sluit ze weer om 23.00 uur. De burgemeester opent het festival officieel door de vrijheidsvlam aan te steken. Om hetzelfde bijzondere programma te blijven bieden, met opvallende nationale en internationale artiesten en tegelijkertijd het festival voor jong en oud toegankelijk te houden, gaat het Bevrijdingsfestival voor het eerst een vaste entreeprijs vragen van € 5,- bij bezoekers vanaf 16 jaar. Met de inkomsten uit de entree kan het Bevrijdingsfestival de komende jaren blijven investeren in het programma en de toekomst van het festival verzekeren.
Er is geen voorverkoop, de kaarten zijn te koop aan de kassa van het festival.

Vrijheid geef je door, dus zien we elkaar op 5 mei in het Hunnerpark?

 

View Facebook event Buy tickets

Comments

comments

Leave a Reply