HUMANOIDS – SURFING ON SINEWAVES

Op dit tweejarig jubileum van Humanoids is een belangrijke rol weggelegd voor het nauwelijks te omschrijven verzamelbegrip “braindance”, waar artiesten als Aphex Twin, Squarepusher en Luke Vibert de bekendste exponenten van zijn.
Acid met een twist, electro op krachtstroom, en breakbeats als hersenbreker. Dansen wordt vanavond surfen!

Freek Fabricius (030303)
Als drijvende kracht achter het Utrechtse 030303-collectief is Freek Fabricius inmiddels een icoon, maar zeker ook als DJ is hij van alle platenmarkten thuis én beitelt hij steevast een glimlach in de groeven zijn toehoorders!
030303 is al 10 jaar een begrip voor de acid-minded dansliefhebber die graag buiten de gebaande paden stuitert.
Als label biedt 030303 (samen met het gerelateerde Marguerita Records) onderdak aan een schier oneindige lijst grootheden als Ceephax Acid Crew, Global Goon, Luke Vibert en DMX Krew.
Freek brengt deze avond een DJ-set op het hellende snijvlak tussen braindance, electronica en acid. Waar dat toe leidt kun je alleen op dansvloer ontdekken!

Stuntman Bart (Humanoids, AUXAR)
Onze resident Stuntman Bart behoeft nauwelijks nog een introductie: als geen ander weet hij een bijzonder breed electronisch palet (van electro, techno en braindance tot italo) tot een stimulerend geheel te weven met één rode draad: de TB-303 acidsound.

live: Mike Fear (AUXAR)
Mike Fear is al jarenlang de piloot van AUXAR en ook bestuurt hij graag ingewikkelde muziekapparaten. Al decennia lang laat hij onder verschillende pseudoniemen zijn bleepmachines de meest dansbare capriolen uithalen.
Hou je van electro en acid met een brainy twist: don’t fear Mike!

live: Remarkable Smit
Zelf-gesmede, veelal elektronische apparaten zijn de hoofdingrediënten van deze merkwaardige smit. Voor de Surfing on Sine Waves editie van Humanoids zal Remarkable Smit met zijn uitzonderlijke smeedsels een exclusief, zuur, hard en dromerig klankenspel in elkaar lassen.

RANDY
VJ-collectief Randy oogst veel waardering met hun bijzondere object video-mapping en originele graphics. Samen met het decoratie-team van Humanoids zorgen ze voor een visuele tsunami in onze muzikale zee met maar één doel: surfing on sine waves.

Hug the System
Geen tsunami zonder golfslag: Hug the System zorgt daarom wederom voor een stevige deining op de de dansvloer met een oor- en aardbeving waarbij de geluidskwaliteit voorop staat.

HUMANOIDS 6th edition – SURFING ON SINEWAVES
Locatie: Gas 19, Vlaamsegas 19, Nijmegen
Entree: € 3 (na 0:00 € 5)
23:00 – 06:00
Geen toegang na 4:00 ivm vergunning
Roken toegestaan

flyer/poster design by Yash Yash

facebook event

Comments

comments