Info from Facebook event:

Het is alweer wat jaartjes geleden dat electro en techno icoon Anthony Rother hier voor het laatst over de vloer was. Gelukkig kennen de goede zaken in het leven geen tijd en zijn we erg verheugd om Anthony weer in Nijmegen te verwelkomen. Directe aanleiding is zijn nieuwe album ‘Verbalizer’, een conceptuele techno plaat die volledig draait om de dansvloer. Het ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, nieuwe mensen leren kennen met de muziek als synchronisator: kortom alles wat bij een geslaagde clubervaring hoort. Het idee is ontstaan toen Anthony zelf een avond op de dansvloer stond, hetgeen resulteerde in het opzwepende ‘Verbalizer’. Het album markeert gelijk de eerste release van zijn nieuwe label Nextdata.

Een van de meest interessante nieuwe lichting techno producers en DJ’s is Parijzenaar Antigone. Hij behoort samen met generatie genoten als Francois X, S3A en Molly tot de gezichten van de inmiddels wereldberoemde Concrete feesten in Parijs. Hij weet ongelooflijk veel gevoel in zijn producties te leggen, zoals ze dat in Detroit bv ook zo goed kunnen. Check bijvoorbeeld de schitterende single op het Nederlandse Indigo Area label.

Het internationale gezelschap wordt nog bonter in de vorm van de Italiaan Edanticonf. Zijn muziek laat zich nog het beste beschrijven als Philip Glass aan de dubtechno. Hij bracht verschillende singles en een prachtig, dromerig album uit op het Canadese Silent Season. Zijn laatste wapenfeit (Movement op M_Rec) onderstreept zijn ongelooflijke talent: zweverige en tripperige melodielijnen gaan hand in hand met een robuuste groove en baslijn.

Onze eigen Makx, bekend van de Shipwrec en DSC labels, brengt in oktober een single sided 12 inch uit van Anthony Rother. Een betere opwarmer voor deze avond is ondenkbaar.

view facebook event

Comments

comments