was successfully added to your cart.

Nachtwandelen met NMGN

By 10 juli 2014Geen categorie

Nog even en dan is het weer zo ver, de zomerfeesten staan voor de deur. Vanaf zaterdag 12 juli zal de stad weer een week lang gevuld worden met wandelaars, blaarpleisters, toeristen, bier, muziek, gladiolen en.. feestjes! Ondanks dat deze week gebouwd is op tradities, verschijnen er ieder jaar nieuwe namen op het toneel. We spraken met de jongens van NMGN SUBCULTUUR over hun toevoeging aan de vierdaagsefeesten; SUBWALK.

Bij menig house liefhebber zal NMGN wel een belletje doen rinkelen. Naast het organiseren van evenementen beheren ze o.a. een SoundCloud pagina en de Facebook groep Fijne Platen NMGN. Met eerdere uitverkochte feestjes in de Lindenberg wisten ze binnen- en buitenlandse namen binnen te halen als Amine Edge & Dance, Detroit Swindle en De Sluwe Vos. Ook verzorgden ze de kleine zaal bij een uitverkochte editie van WEITER in Doornroosje. Gelukkig hebben ze sinds het vorige feestje niet stilgezeten, want tijdens de zomerfeesten zullen ze niet één, maar drie SUBCULTUUR avonden verzorgen!

NMGN’s SUBWALK zal plaatsvinden op zaterdag, dinsdag en donderdag in de Lindenberg. Hoewel de liefde voor house muziek de basis vormt bij de jongens van NMGN, zijn ze niet bang uitstapjes te maken in elke mogelijke hoek van het genre. Zo zal er elke avond een ander muzikaal pad bewandeld worden door de fijn geselecteerde headliners, en wordt de tweede zaal gebruikt om op de avond zelf voor extra variatie te zorgen.

Zaterdag zal de meeste experimentele avond zijn. Vincent Leijen zal het publiek laten warmlopen voor de SUBWALK. Het Zwitserse duo Adriatique zal vervolgens het publiek meenemen op een diepe, lange, obscure, nachtelijke wandeling door de Lindenberg. Gedurende deze wandeling zal het stokje overgedragen worden aan onze Nijmeegse gids Darko Esser, die het publiek weer naar het daglicht zal begeleiden.

 

Dinsdag wordt een stukje toegankelijker met feestelijke house plaatjes van Kimou, een live setje van Satori en tropische klanken van Luis Leon uit Peru. Onze oosterbuurman Tapesh zal de nacht afsluiten met een vette portie G-house. Stamp-pot zal op zaterdag en dinsdag in de tweede area voor afwisseling zorgen met een stevige dosis power house, tech-house en techno met o.a. Wouter S en Piotr & Zhan!

 

Wie donderdag nog niet klaar is met de nachtelijke wandelingen kan wederom terecht bij SUBWALK. Ahoi & Cheers verzorgen deze avond de warming-up, waarna Dale Howard en De Sluwe Vos de tent zullen afbreken. De tweede area zal in het teken staan van NMGN’s eigen muziek kanaal met locals/friends.

 

Hoewel veel mensen die dergelijke evenementen organiseren zelf vaak ook een achtergrond in de muziek hebben, ligt dat bij de jongens van NMGN anders. Ze zien zichzelf vooral als bezoeker, en zullen ook elke mogelijkheid aangrijpen om zelf even van het feestje te kunnen genieten. Die balans vinden is wel lastig soms, vertellen ze. ‘Op een eerdere editie wilden we de DJ vertellen met welk plaatje hij moest afsluiten, dat kon echt niet’. Ook de eindtijd van de Lindenberg werd al eens op de proef gesteld, met de nodige opmerkingen ten gevolge. ‘Deze week pakken we het serieuzer aan’.

Ondanks dat ze zelf niet draaien is hun passie voor muziek er niet minder om. ‘Als we aan het werk zijn staat er altijd wel een setje van het een of ander op’. Zo ontdekte ze bijvoorbeeld ook Ahoi & Cheers. ‘We kregen een like van ze op onze SoundCloud pagina, uit interesse zette ik een setje van ze aan. Het enthousiasme was zo groot dat we besloten contact met ze op te nemen. Nu staan ze op SUBWALK, hun eerste optreden in Nederland, daar zijn we wel trots op’.

Dezelfde passie is ook terug te vinden in de opzet van het evenement. Elk puntje van het vorige evenement nemen ze mee naar de volgende. ‘Onze aankleding bestond de eerste keer uit een banner met NMGN. Als we er nu op terug kijken springen de tranen ons in de ogen, maar zeker met een glimlach’. Over de afgelopen edities is er steeds meer bij gekomen en leren de jongens de Lindenberg langzaam kennen als hun broekzak. Tijdens de SUBWALK zullen ze weer een stapje verder gaan met de aankleding en verlichting. ‘We wilden graag vuurwerk, maar dat mocht helaas niet’.

Dat de jongens perfectionistisch zijn werd al snel duidelijk. Het samenstellen van de line-ups en het uitkiezen van de aankleding zorgde voor lange nachtelijke discussies, maar daar zullen de bezoekers geen last van hebben. ‘Uiteindelijk draait het om het sociale aspect. Mensen komen voor een leuke avond en die willen we ze geven. We willen een bepaald gevoel uitdragen, dit moeten mensen meemaken ‘.

Timetable

NMGN SUBCULTUUR op Facebook Bekijk het Facebook event SUBCULTUUR op SoundCloud

Comments

comments

Leave a Reply