was successfully added to your cart.

Stamp-Pot serveert

By 1 december 2014Geen categorie

De dagen worden korter, de nachten worden guur en de ijskristallen groeien ’s nachts in rap tempo over het gras. Het wordt weer winter, en waar winter is, is stamppot. Een Nederlands culinair hoogstandje. Men neme een rookworst, een willekeurige winterse groente, een kilogram aardappels, een scheutje melk en stampen maar. Dit moet zo ongeveer de inspiratie zijn geweest bij de mannen van Stamp-Pot. De juiste ingrediënten bij elkaar brengen en stampen totdat je ledematen lam zijn.

Het eerste Stamp-Pot solo feestje zal plaatvinden op vrijdag 5 december in Brebl. De perfecte gelegenheid om je overtollige pepernotenkilo’s er af te dansen en al je nieuwe aanwinsten te showen aan je vrienden. Mocht de goede oude man op het witte paard je wensen niet hebben vervuld, Stamp-Pot maakt het goed met een line-up waarvan menig technohartje sneller gaat kloppen. Juan Sanchez, Clusion en Muska zullen vanaf 23:00 de boel in beweging brengen.

Het is niet de eerste keer dat Stamp-Pot zich laat zien in Nijmegen. Tijdens de zomerfeesten kregen ze de gelegenheid om een zaal te hosten bij Subcultuur in de Lindenberg. Hier kregen ze de taak om een stevig tegengewicht te bieden aan de overwegend housende artiesten in de main room. Ook waren ze te gast bij het Code AM Radio Kootwijk festival van 12 Inch City waar ze hun eigen Stamp-Pot bungalow mochten creëeren.

Met de ervaring van het hosten op zak is het tijd voor het organiseren van een eigen evenement, aldus de mannen van Stamp-Pot. De achtergronden binnen de groep zijn divers (grafisch, commercieel, decorbouw, bedrijfseconoom) en het organiseren is ontstaan uit pure liefhebberij. Hoewel ze zelf niet actief zijn met draaien/produceren halen ze hun ervaring uit het fanatiek bezoeken van feestjes.

Dat de jongens Juan Sanchez hebben geboekt voor hun eerste feestje is dan ook geen toeval. Zijn sets op Amsterdam Open Air maakte zoveel indruk dat ze hem per se naar Nijmegen wilden halen. Vragen is één ding, maar de bevestiging krijgen dat hij ook daadwerkelijk komt draaien is voor de groep een droom die uitkomt. Snelle, keiharde stampende techno zoals ze die bij Stamp-Pot graag horen. Leuk detail: een dag later staat hij te draaien op Time Warp tussen namen als Robert Hood, Chris Liebing en Karenn.

 

Clusion is een nieuw gezicht in Nijmegen maar timmert vanuit Utrecht hard aan de weg. Met vertoningen op o.a. Pollerwiesen, RUIS festival en Hakkebijlen heeft hij de nodige ervaring op kunnen doen om te delen bij Stamp-Pot. Om jullie alvast in de stemming te krijgen maakte hij deze exclusieve Stamp-Pot podcast.

 

Een Nijmeegs feestje is natuurlijk niet compleet zonder een Nijmeegse DJ. Als derde artiest op de line-up weet Muska als geen ander hoe hij het lokale publiek moet bedienen. Het afgelopen jaar heeft hij op vrijwel elke locatie in de stad een setje gedraaid, met als hoogtepunt een 2 uur lange set bij Subcultuur in Doornroosje naast o.a. Paranoid London en GERD. House, minimal, tech-house of techno, Muska weet met zijn brede platenkeuze en arsenaal aan samples elk feestje op gang te brengen.

 

Brebl heeft gedurende de zomer een aantal kinderziektes overwonnen en lijkt nu helemaal klaar te zijn voor een volle programmering. Een nieuwe locatie vraagt om nieuwe concepten en Stamp-Pot is goed op weg om daar een stevig technofeestje aan toe te voegen. Met een rauwe locatie, smerige techno en een groep gedreven jongens zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke feestje. Stampen maar!

Facebook event Stamp-Pot facebook Nymma event

Comments

comments